• Openingstijden

  OPENINGSTIJDENX

  MAANDAGCentrum: 09.00 - 00.00 Fitness: 09.00 - 22.00

  DINSDAGCentrum: 09.00 - 00.00 Fitness: 09.00 - 22.00

  WOENSDAGCentrum: 09.00 - 00.00 Fitness: 09.00 - 22.00

  DONDERDAGCentrum: 09.00 - 00.00 Fitness: 09.00 - 22.00

  VRIJDAGCentrum: 09.00 - 00.00 Fitness: 09.00 - 21.00

  ZATERDAGCentrum: 09.00 - 20:00 Fitness: 09.00 - 13.00

  ZONDAGCentrum: 09.00 - 13.00 Fitness: 09.00 - 13.00

 • 074 - 266 55 55
 • Contact

  Neem gerust contact op!X

  ADRESHosbekkeweg 5
  7621 AC BORNE

  Waarmee kunnen we u helpen?

  Uw bericht wordt verstuurd. Een moment geduld a.u.b.

  Bedankt! Uw bericht is verzonden.

  Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van uw bericht. U kunt het opnieuw proberen.

  U dient alle velden in te vullen van het contactformulier.

squash

Basis Principes


Basisprincipes voor beginnende squashers

  1. BETERE SERVICE: De serveerder A staat met tenminste één voet in het servicevak* en slaat de bal via de voormuur (boven de servicelijn) in het grote vak waar de ontvanger B staat. Wanneer de bal van de voormuur terugkomt, mag hij al dan niet de zijmuur raken alvorens speler B de bal retourneert.
2a. SERVICEFOUT: Speler A staat met één voet in het serveervak. De bal komt in het ontvangvak van speler B terecht, maar raakt op de voormuur de servicelijn of het muurvlak daaronder. Service gaat naar tegenpartij.  
  2b. SERVICEFOUT: De bal komt niet in 't tegenovergestelde ontvangvak terecht of raakt de lijnen van dat vak. Service gaat naar tegenpartij.
3. SERVICEFOUT: Wanneer de serveerder de bal mist, hem boven of op de uitlijnen slaat, de bal in het tin slaat, of wanneer de bal niet eerst de voormuur raakt. Service gaat naar tegenpartij.  
  4. FOUTE BAL:
  Een bal is fout:
 1. Wanneer de bal boven of op de uitlijnen terechtkomt,
 2. het tin raakt, c. de vloer raakt voordat de bal tegen de voormuur komt,
 3. twee keer stuit voordat de tegenstander de bal kan slaan.
5. RETURN VAN DE SERVICE: Speler B slaat de service van A terug. De ontvanger B mag de bal eenmaal laten stuiten of slaat de bal terug zonder dat deze de grond heeft geraakt (volley).  
  6. BAL IN HET SPEL: De bal hoeft niet rechtstreeks de voormuur te raken. Men mag zoals B doet de bal via de zijmuur slaan. Wanneer B de bal geslagen heeft, kiest hij zijn positie op de 'T'.
7. VERVOLG VAN HET SPEL: Men kan de bal op diverse manieren slaan. Speler A speelt hier een zachte bal (dropshot) en maakt speler B kansloos, omdat deze achter in de baan staat.  
  8. DE 'T' EN DE VIER HOEKEN: De beste positie tijdens het spel is de 'T'. Probeer na elke slag zo snel mogelijk naar de 'T' terug te gaan. Sla geen ballen door het midden, maar in een van de vier hoeken. U wilt tenslotte de tegenstander zoveel mogelijk laten lopen.
9. LET: In deze spelsituatie kan een let worden toegekend. Een let betekent dat de bal opnieuw wordt gespeeld. Speler B verhindert de aan de beurt zijnde speler A een goed uitzicht op de bal.  
  10. STROKE: In deze spelsituatie kan een stroke (punt) worden toegekend. De bal gaat rakelings langs, tegen of door de benen van speler B, waardoor A de bal niet of nauwelijks kan slaan. Speler A neemt positie in om te slaan en vraagt een let aan de scheidsrechter, deze kent dan een punt toe aan A.
11a. DE BAL RAAKT DE TEGENSTANDER: Speler A raakt de tegenstander B met de bal. De bal zou via de zijmuur op de voormuur terecht zijn gekomen. In dit geval wordt een let gespeeld. D.w.z. de rally wordt opnieuw gespeeld.  
  11b. DE BAL RAAKT DE TEGENSTANDER: Speler A slaat de bal tegen speler B. De bal zou rechtstreeks op de voormuur terecht zijn gekomen, daarom krijgt speler A het punt (stroke).
11c. DE BAL RAAKT DE TEGENSTANDER: De bal raakt speler B. De bal had de voormuur, al dan niet via de zijmuur niet gehaald, zodoende gaat het punt naar speler B
COPYRIGHT © ALL RIGHTS RESERVED.
REALISATIE I-LEASE.